skip to Main Content

Er du blevet pex forskrækket?

Alupex har for mange år siden overtaget rollen som den foretrukne stikledning hos fjernvarmeværkerne og det er givet også den rigtige løsning.

Fakta er dog at der sælges langt mere pex end der sælges alupex og jeg tror at mange fjernvarmeværker er blevet lidt pex forskrækkede de senere år, måske på grund af en meget sort hvid markedsføring af alupex contra pex.

Det er mere end 35 år siden de første stikledninger i pexrør blev etableret og produktet var dengang en kæmpe succes og pexrør er fortsat et godt produkt, og med de driftsparametre mange fjernvarmeværker her, ville pex være et mere fornuftigt valg i dag med typisk lavere temperaturer, end for 35 år siden.

Derfor mener jeg ikke at fjernvarmeværkerne skal være bange for at bruge pex stikledninger i de større dimensioner hvor alupex ikke længere dækker dimensionsområdet for fleksible rør.

Jeg anbefaler ikke fjernvarmeværkerne skal gå væk fra alupex, men brug pex hvor det giver god mening.

Vi har hele paletten af pex, enkeltrør fra 20 mm til 125 mm på rulle og twinrør fra 20 mm til 75 mm, og så har vi også alupex i 16 – 32 mm både som enkelt og twin, og alupex rør i lige længder i dimensioner fra 40 – 63 mm, og alt til attraktive priser så spørg gerne om pris.

Back To Top
DanishEnglishUSA